Home|Inloggen|Contact|Route|Adres
Reserveer Blotevoetenpad
Sponsor Dier & Tuin Weide

Vrijwilliger worden

De Stichting Dier & Tuin Weide is geheel afhankelijk van sponsoren, donateurs en vrijwilligers. Bij deze willen wij hen daarom hartelijk bedanken! Alhoewel er soms al een voorzichtige start is gemaakt zoeken we voor de groente-, kruiden-, vlinder, wilde bloementuin en de diverse andere te ontwikkelen natuurtuinen nog vrijwilligers. Voor de verdere aanleg maar zeker ook voor een stuk onderhoud door het jaar heen. Wat kunt u doen?

Dierverzorging

Het verzorgen van de dieren is dankbaar en leuk werk. Er zijn vrijwilligers die zich nu al dagelijks met de verzorging bezighouden maar zeer welkom zijn vrijwilligers voor een vaste ochtend of dag per week, dan kan de werklast verdeeld worden. Ook kinderen vanaf acht jaar kunnen, afhankelijk van hun leeftijd al dan niet onder begeleiding, komen helpen met de verzorging van de dieren.

Klussenteam

Bijna iedere zaterdag en dinsdagochtend wordt er momenteel geklust door het klussenteam. Zij bouwen nieuwe dierverblijven en hekwerken, doen klein onderhoud en allerlei andere kluswerkzaamheden. Momenteel wordt de varkenswroetweide aangelegd maar de geiten blijven echte slopers en herstelwerkzaamheden liggen altijd op de loer.

Groentetuin

In de groente wordt het werk ook zeer afwisselend. De tuin moet nog opgezet worden en de vrijwilligers hebben daar een grote inbreng in. Natuurlijk moet er straks ook geschoffeld, gespit en onkruid gewied worden om de groenten goed te laten groeien. Maar eerst moet alles de grond in!

Lijkt het je leuk om met dieren, planten of de natuur in het algemeen bezig te zijn? Ben je handig of heb je groene vingers is dat mooi, zo niet ben je ook meer dan welkom en werk je gezellig mee terwijl je veel opsteekt van alles wat er in en om de Dier & Tuinweide te doen is.

Dus.... heb je wat tijd over, meld je dan hier aan als vrijwilliger. Kom gerust eerst eens kijken en spreek ons aan.


Onze sponsoren

Virtuele rondleiding

Bekijk de virtuele rondleiding

Laatste Nieuws

Blotevoetenpad: nieuw groepsuitje in Brabant

BLOTEVOETENPAD = WEER OPEN ! Op je blote voeten lopen over gras, kiezels, palenvlonder, door de modder, klapzand, houtsnippers etc. etc. is natuurbeleving ten voeten uit.